Συμβουλές για επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο

Οι φωτογραφίες προφίλ και εξωφύλλου σε Facebook, Google+ αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα γενικότερα δίνουν ταυτότητα στην σελίδα σας αλλά είναι και η πρώτη εικόνα που θα δει κάποιος για εσάς ή την επιχείρηση σας.

Θέλετε να ενημερώσετε τις φωτογραφίες προφίλ και εξωφύλλου της σελίδας σας και δεν γνωρίζετε το μέγεθος; Δημιουργήσαμε ένα οδηγό ενημερωμένο για το 2015 με τα ιδανικά μεγέθη των εικόνων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μέγεθος Εικόνας Προφίλ Facebook (Profile Picture)

Η εικόνα του προφίλ, είτε αυτή είναι η φωτογραφία σας είτε το λογότυπο της επιχείρησης σας πρέπει να είναι τετράγωνη. Η εικόνα που θα εμφανίσει τελικά το Facebook στις σελίδες του είναι 180 pixels πλάτος x 180 pixels ύψος αλλά ακόμα και εικόνα μεγαλύτερων διαστάσεων ή διαφορετικών αναλογιών να ανεβάσετε, το Facebook σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε τι θα εμφανίζεται προσαρμόζοντας την στις κατάλληλες διαστάσεις (crop).

Εμείς θα σας συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσετε μία εικόνα 250 pixels x 250 pixels ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δέχονται μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και για να παρουσιάζεται σε καλό μέγεθος όταν ένας χρήστης κάνει κλικ πάνω της.

Προσοχή! Ειδικά όταν πρόκειται για το λογότυπο σας καλό θα ήταν να μην καταλαμβάνει αυτό όλα τα διαθέσιμα pixels τόσο σε πλάτος όσο και σε ύψος, αλλά να έχει κάποιο περιθώριο αφού το Facebook κόβει κάποια pixels από το περιθώριο και η τελική εικόνα που εμφανίζει είναι 168 pixels x 168 pixels.

Μέγεθος Εικόνας Εξωφύλλου Facebook (Cover Photo)

Διαστάσεις φωτογραφίας εξωφύλλου Facebook

Η εικόνα του εξωφύλλου (cover photo) στο Facebook είναι διαστάσεων 828 pixels πλάτος x 315 pixels ύψος (ήταν 851 pixels πλάτος x 315 pixels ύψος). Και εδώ πάλι το Facebook σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερου μεγέθους εικόνα και να επιλέξετε το τμήμα της εικόνας που θα εμφανίζετε στην σελίδα αλλά θα σας συνιστούσαμε να δημιουργήσετε μία εικόνα εξωφύλλου ακριβώς στις διαστάσεις που τις εμφανίζει και ιδανικά με μέγεθος μικρότερο των 100KB. Αυτό θα βοηθήσει την σελίδα να φορτώνει πιο γρήγορα.

Μέγεθος Εικόνας Προφίλ LinkedIn (Profile Picture)

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η φωτογραφία προφίλ για το Google+ πρέπει να έχει το ελάχιστο 250 pixels πλάτος και 250 pixels ύψος. Η φωτογραφία που θα εμφανίσει τελικά το Google+ στο προφίλ σας είναι κυκλική και διαμέτρου 120 pixels. Έτσι και εδώ όπως και στο Facebook θα πρέπει το λογότυπο σας να είναι στο κέντρο της εικόνας που θα ανεβάσετε και έχοντας και κάποια περιθώρια αφού η Google θα κόψει κάποια πληροφορία από την εικόνα εφαρμόζοντας την κυκλική μάσκα από πάνω.

Ακόμα και εικόνα μεγαλύτερων διαστάσεων ή διαφορετικών αναλογιών να ανεβάσετε, το Google+  σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε τι θα εμφανίζεται προσαρμόζοντας την στις κατάλληλες διαστάσεις (crop).

Μέγεθος Εικόνας Εξωφύλλου LinkedIn (Cover Photo)

Η ιδανική διάσταση για εικόνα εξωφύλλου στο Google+ είναι 1080 pixels πλάτος  x 608 pixels ύψος. Όπως και στο Facebook έτσι και εδώ μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες διαφορετικού μεγέθους και το Google+ θα σας δώσει την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τι θα φαίνεται στην Google+ σελίδα σας.

Προφίλ, γκρουπ ή επαγγελματική σελίδα στο Facebook?