Συμβουλές για επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο

Οι φωτογραφίες προφίλ και εξωφύλλου σε Facebook, Google+ αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα γενικότερα δίνουν ταυτότητα στην σελίδα σας αλλά είναι και η πρώτη εικόνα που θα δει κάποιος για εσάς ή την επιχείρηση σας.

Θέλετε να ενημερώσετε τις φωτογραφίες προφίλ και εξωφύλλου της σελίδας σας και δεν γνωρίζετε το μέγεθος; Δημιουργήσαμε ένα οδηγό ενημερωμένο για το 2015 με τα ιδανικά μεγέθη των εικόνων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μέγεθος Εικόνας Προφίλ Facebook 2024 (Profile Picture)

Η εικόνα προφίλ στο Facebook παρουσιάζεται στις ακόλουθες διαστάσεις:

  • Εμφανίζεται σε 176×176 pixels σε υπολογιστές,
  • 196×196 pixels σε smartphones,
  • 36×36 pixels στα περισσότερα απλά κινητά (feature phones).
  • Περικόπτεται σε κυκλικό σχήμα.

Εμείς θα σας συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσετε μία εικόνα 250 pixels x 250 pixels ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δέχονται μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και για να παρουσιάζεται σε καλό μέγεθος όταν ένας χρήστης κάνει κλικ πάνω της.

Προσοχή! Ειδικά όταν πρόκειται για το λογότυπο σας καλό θα ήταν να μην καταλαμβάνει αυτό όλα τα διαθέσιμα pixels τόσο σε πλάτος όσο και σε ύψος, αλλά να έχει κάποιο περιθώριο αφού το Facebook κόβει κάποια pixels από το περιθώριο και η τελική εικόνα που εμφανίζει είναι μικρότερη.

Μέγεθος Εικόνας Εξωφύλλου Facebook 2024 (Cover Photo)

Οι επίσημες οδηγίες του Facebook είναι οι ακόλουθες:

  • Ευθυγραμμίζεται προς τα αριστερά με αναλογίες 16:9
  • Πρέπει να έχει τουλάχιστον πλάτος 400 pixels και ύψος 150 pixels.
  • Για γρηγορότερη φόρτωση, ιδανική μορφή είναι sRGB JPG στα 851 pixels πλάτος, 315 pixels ύψος και κάτω από 100 kilobytes.
  • Για εικόνες με λογότυπο ή κείμενο, ίσως χρειαστείτε αρχείο PNG για καλύτερα αποτελέσματα.

Εμείς προτείνουμε η εικόνα του εξωφύλλου (cover photo) στο Facebook να είναι διαστάσεων 851 pixels πλάτος x 315 pixels ύψος. Και εδώ πάλι το Facebook σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερου μεγέθους εικόνα και να επιλέξετε το τμήμα της εικόνας που θα εμφανίζετε στην σελίδα αλλά θα σας συνιστούσαμε να δημιουργήσετε μία εικόνα εξωφύλλου ακριβώς στις διαστάσεις που τις εμφανίζει και ιδανικά με μέγεθος μικρότερο των 100KB. Αυτό θα βοηθήσει την σελίδα να φορτώνει πιο γρήγορα.

Καθώς σε διαφορετικά μεγέθη οθονών και συσκευές (laptop, κινητά τηλέφωνα κ.α.) η εμφάνιση της επαγγελματικής σας σελίδας διαφοροποιείται αυτόματα από το Facebook “αφαιρώντας” τμήματα της cover φωτογραφίας που θα χρησιμοποιήσετε, είναι σημαντικό η χρήσιμη πληροφορία να βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίας και όχι στα περιθώρια.

Μέγεθος Εικόνας Εξωφύλλου και Προφίλ Instagram

Profile photo: 110 x 110 pixels (εμφανίζεται σε κυκλικό σχήμα)
Cover: 1080 x 1920 pixels (προσαρμόζεται αυτόματα για να ταιριάζει σε διάφορες οθόνες)

Μέγεθος Εικόνας Προφίλ LinkedIn (Profile Picture)

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η φωτογραφία προφίλ για το Google+ πρέπει να έχει το ελάχιστο 250 pixels πλάτος και 250 pixels ύψος. Η φωτογραφία που θα εμφανίσει τελικά το Google+ στο προφίλ σας είναι κυκλική και διαμέτρου 120 pixels. Έτσι και εδώ όπως και στο Facebook θα πρέπει το λογότυπο σας να είναι στο κέντρο της εικόνας που θα ανεβάσετε και έχοντας και κάποια περιθώρια αφού η Google θα κόψει κάποια πληροφορία από την εικόνα εφαρμόζοντας την κυκλική μάσκα από πάνω.

Ακόμα και εικόνα μεγαλύτερων διαστάσεων ή διαφορετικών αναλογιών να ανεβάσετε, το Google+  σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε τι θα εμφανίζεται προσαρμόζοντας την στις κατάλληλες διαστάσεις (crop).

Μέγεθος Εικόνας Εξωφύλλου LinkedIn (Cover Photo)

Η ιδανική διάσταση για εικόνα εξωφύλλου στο Google+ είναι 1080 pixels πλάτος  x 608 pixels ύψος. Όπως και στο Facebook έτσι και εδώ μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες διαφορετικού μεγέθους και το Google+ θα σας δώσει την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τι θα φαίνεται στην Google+ σελίδα σας.

Μέγεθος Εικόνας Εξωφύλλου και Προφίλ YouTube:

Cover: 2560 x 1440 pixels
Profile photo: 800 x 800 pixels

Μέγεθος Εικόνας Εξωφύλλου και Προφίλ Twitter:

Cover: 1500 x 500 pixels
Profile photo: 400 x 400 pixels

Μέγεθος Εικόνας Προφίλ Google Business:

Profile photo: 275 x 275 pixels

Διαβάστε επίσης