Η Google ανακοίνωσε ότι θα απενεργοποιήσει το δωρεάν εργαλείο ιστοτόπου για επιχειρήσεις, τους ιστότοπους Google Business Profile, τον Μάρτιο του 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που θα προσπαθήσουν να επισκεφτούν αυτούς τους ιστότοπους θα ανακατευθυνθούν στη σελίδα της Google Business Profile της επιχείρησης αντί αυτού. Η ανακατεύθυνση θα ισχύει έως τις 10 Ιουνίου 2024. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι χρήστες θα δουν ένα μήνυμα λάθους εάν προσπαθήσουν να επισκεφτούν έναν απενεργοποιημένο ιστότοπο Google Business Profile.

Παρακάτω είναι ένα χρονοδιάγραμμα των αλλαγών:

Μάρτιος 2024: Οι ιστότοποι Google Business Profile θα απενεργοποιηθούν. Οι χρήστες που θα προσπαθήσουν να επισκεφτούν αυτούς τους ιστότοπους θα ανακατευθυνθούν στη σελίδα της Google Business Profile της επιχείρησης.

10 Ιουνίου 2024: Η ανακατεύθυνση στους ιστότοπους Google Business Profile θα λήξει. Οι χρήστες που θα προσπαθήσουν να επισκεφτούν έναν απενεργοποιημένο ιστότοπο Google Business Profile θα δουν ένα μήνυμα λάθους.

Η Pontemedia με πολυετή εμπειρία στην σχεδίαση και δημιουργία ιστοσελίδων μπορεί να κατασκευάσει την δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα. Για να συνεχίσετε να έχετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας:

Η ανακοίνωση της Google για τα Business.site

Οι ιστότοποι που έχουν δημιουργηθεί με Επιχειρηματικά προφίλ Google είναι βασικοί ιστότοποι που υποστηρίζονται από τις πληροφορίες στο Επιχειρηματικό προφίλ σας. Τον Μάρτιο του 2024, οι ιστότοποι που έχουν δημιουργηθεί με Επιχειρηματικά προφίλ Google θα απενεργοποιηθούν και οι πελάτες που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας θα ανακατευθύνονται στο Επιχειρηματικό προφίλ σας. Η ανακατεύθυνση θα λειτουργεί έως τις 10 Ιουνίου 2024.

Συμβουλές:

  • Οι τομείς που λήγουν σε business.site και negocio.site θα καταργηθούν από το πεδίο ιστοτόπου στο Επιχειρηματικό προφίλ σας τον Μάρτιο. Σας προτείνουμε να ενημερώσετε το Επιχειρηματικό προφίλ Google, ώστε να οδηγεί σε νέο ιστότοπο.
  • Πέρα από αυτό, το Επιχειρηματικό προφίλ σας δεν θα επηρεαστεί. Όταν οι πελάτες επισκέπτονται τον ιστότοπο που έχετε δημιουργήσει με το Επιχειρηματικό προφίλ Google, θα ανακατευθύνονται στο Επιχειρηματικό προφίλ σας.
  • Αν δεν έχετε δημιουργήσει ιστότοπο με Επιχειρηματικό προφίλ Google, οι αλλαγές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο δεν θα σας επηρεάσουν.

Μάθετε πώς να βρείτε τον ιστότοπό σας τον οποίο έχετε δημιουργήσει με το Επιχειρηματικό προφίλ Google.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Επιχειρηματικό προφίλ σας είναι ιδανικό μέρος για τα εξής:

  • Προβολή επιχείρησης
  • Κοινοποίηση σημαντικών πληροφοριών, ενημερώσεων και συνδέσμων σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
  • Χρήση φωτογραφιών για την προσέλκυση πελατών
  • Ενημέρωση των πελατών για το πώς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω μηνυμάτων ή προσθέτοντας τον αριθμό τηλεφώνου σας

Όταν ο ιστότοπός σας απενεργοποιηθεί

Μόλις απενεργοποιηθεί ο ιστότοπος που έχετε δημιουργήσει με το Επιχειρηματικό προφίλ Google τον Μάρτιο του 2024, οι πελάτες που επιχειρούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο θα ανακατευθύνονται στο Επιχειρηματικό προφίλ σας. Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε το προφίλ σας.

Σημαντικό: Οι πελάτες σας θα ανακατευθύνονται στο Επιχειρηματικό προφίλ σας μόνο έως τις 10 Ιουνίου 2024. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι πελάτες θα βλέπουν ένα σφάλμα “Η σελίδα δεν βρέθηκε” όταν επιχειρούν να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας. Αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο χρησιμοποιώντας άλλα εργαλεία και να ενημερώσετε το Επιχειρηματικό προφίλ σας με τη νέα διεύθυνση του ιστοτόπου αυτού.